2012 års stipendiat

Albena Marcoff 
-
Estella Fashionhouse AB

Albena Marcoff tilldelas ett stipendium om 100 000 kronor till ett e-handelssystem inklusive implementering av design och funktionalitet. Estella Fashionhouse AB är ett blivande varuhus på nätet för den krävande kvinnans garderob.

Stiftelsens motivering:
Med sin höga ambition och dokumenterade framgång har Albena Marcoff visat prov på bra förutsättningar att grunda ett nischat e-handelsföretag i modebranschen. Stipendiet ger Estella Fashionhouse AB möjlighet att komma igång med sin verksamhet på ett effektivt och professionellt sätt.

Åsa Lom-
Titta under lugg

Åsa Lom tilldelas ett stipendium om 75 000 kronor till utveckling av sin verksamhet bestående av ljudabsorberande textila konstverk.

Stiftelsens motivering:    
Åsa Lom´s innovation med känsla för stil och funktion är ett bidrag till att förbättra vår akustiska miljö. Genom stipendiet ges Åsa Lom möjlighet att nå ut med sina innovativa produkter.

Ida Klamborn-
Modedesign

Ida Klamborn tilldelas ett stipendium om 100 000 kronor för design och produktion av exklusiva plagg för den modemedvetna kvinnan.

Stiftelsens motivering: 
Ida Klamborn har i flera sammanhang uppmärksammats för sin känsla för stil genom sina kvinnliga kreationer. Genom stipendiet ges hon möjlighet att utveckla sitt affärskoncept och stärka sin ställning som en designer att räkna med.

Anna-Karin Nilsson-

Uppdragshuset i Väst AB
Anna-Karin Nilsson tilldelas ett stipendium om 75 000 kronor för att möjliggöra verksamhetsformen ”egenanställning”.

Stiftelsens motivering:
Anna-Karin Nilsson är närmast ideologiskt besjälad av att möjliggöra för entreprenörer att i ett uppstartsskede kunna bedriva verksamhet utan att starta eget företag. Genom stipendiet ges Anna-Karin Nilsson möjlighet att marknadsföra och utveckla sitt entreprenörskoncept.

Pernilla Blixt-

Möbelhantverk
Pernilla Blixt tilldelas ett stipendium om 20 000 kronor för hyra av ”bänkplats” hos Geißler & Lewandrowski Restaurering i Berlin.

Stiftelsens motivering:    
Pernilla Blixt kan uppvisa en gedigen utbildningsbakgrund som möbelhantverkare vilket lett henne ända till Geißler och Lewandrowski i Berlin. Stipendiet ger henne möjlighet att förkovra sig i möbelhantverket och praktisera sitt yrke i hembygden.
.

Mer ingående intervjuer mer stipendiaten kommer publiceras här på Curamus bloggen framöver.

Av: Sarah Norving för Stiftelsen Curamus

Kommentarer inaktiverade.