Byrån som förverkligar digitala drömmar

Tekniken rusar fram och då gäller det att ligga i framkant om företagen skall sticka ut i mängden. Wettermedia är ett sådant företag. Med skräddarsydda lösningar gällande webblösningar och mobilappar för alla kunder de jobbar med får också Wettermedia en närmare kontakt med företagen. Här under berättar de tre killarna mer om sin verksamhet.

Hur känns det att vara Stiftelsen Curamus Stipendiat 2011?
Jätteroligt. Förutom att stipendiet är en ekonomisk injektion, ger den oss också en bekräftelse på att vår idé är väl genomtänkt.Varför tror ni att ni var en av de som fick tilldelat stipendiet?
Vår presentation var planerad och vi fokuserade på det relevanta i sammanhanget. Vår erfarenhet av webblösningar samt förståelse för trenderna i branschen gjordes tydlig. Sen måste vårt engagemang ha smittat av sig på juryn! Vi visade öppet hur vi arbetar och vad vi har för behov för att utvecklas.

Vad ska ni använda Stipendiet till?
Stipendiet ska investeras i relevant Mac-utrustning för utveckling av Iphone-applikationer.

Berätta om er själva och eran affärsidé/företag?
Vi är en webbinriktad digitalbyrå som skräddarsyr alla lösningar efter behov, vilket innebär att vi levererar unika resultat varje ”leverans”. Skräddarsydda lösningar är alltid lika med kreativ frihet!
Vårt mål är att erbjuda tjänster som hjälper våra kunder att göra affärer alternativt tjänster som underlättar deras dagliga verksamhet. Ett exempel på det är säljande webbsidor eller det som vi sökte stipendiet, mobilappar. Vi bygger relationer med våra kunder, vilket leder till ett ömsesidigt utbyte och generös service.

Vad fick er till att vilja bli företagare/entreprenör?
Känslan av att bygga något eget och att bestämma över sig själv har stor betydelse för oss. Vi är tre delägare med kompletterande egenskaper och genom att driva eget får vi större utlopp för våra egenskaper.

Hur kom ni på iden till ditt företag?
Idén växte fram en sommar då just de kompletterande egenskaperna gjorde sig tydliga och som blev underlag för att starta.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Man sätter upp egna mål och följer upp dessa. Samtidigt som spontana händelser ständigt omformar målen. Man gör precis det man tycker om och man utvecklas dagligen.

Vad har ni för framtidsplaner/visioner inom ditt företagande?
Självklart att se företaget växa och bli en trivsam och kreativ arbetsplats för oss och eventuella anställda.

Hur ser ni på motgångar och hur tänker du när de uppstår?
Motgångar får man verkligen räkna med som egenföretagare. Vi brukar prata ut med varandra, det hjälper.

Var hämtar ni inspiration om den tryter?
Genom att titta tillbaka på vad vi har gjort och hur vi har utvecklats.

Har ni något råd att ge en person som funderar på att starta ett företag?
Go for it, och passa på när du är student eller deltidsarbetar, så du kan bygga upp företaget utan att riskera allt.


Läs mer om killarna på www.wettermedia.se

 

Text: Sarah Norving och Rasmus Devrer för stiftelsen Curamus.

Kommentarer inaktiverade.