Hon ska lära Boråsarna att dansa

Linn Skoglund är tjejen som startar Showakademien i Borås. Hon har förflutet inom dans och teater sedan många år tillbaka och driver sitt eget bolag med samma inriktning. Hon såg att Borås hade ett behov av en riktig dans-,teater och cirkusstudio. I den kulturstadsroll som Borås har tagit sig an kan denna utökning bara betyda framgång!

Hur känns det att vara Stiftelsen Curamus Stipendiat 2011?
Det känns helt fantastiskt! jag är så tacksam för den hjälp jag får och för den grund detta ger mig i mitt företagande.

Varför tror du att du var en av de som fick tilldelat stipendiet?
Jag tror att jag fick stipendiet för att min affärsidé inte bara gynnar mig utan kulturen och ungdomsverksamheten i Borås Stad.

Vad ska du använda Stipendiet till?
Stipendiet kommer gå till inköp av dansspeglar, material och som en grund att stå på nu i början av företagandet.

”Mitt enda råd är att satsa
och ge sig själv en chans”

Berätta om dig själv och din affärside/företag?
Oj, det skulle kunna bli en lång uppsats som svar på denna fråga, jag ska hålla mig kort.
Mitt namn är Linn Skoglund. Jag är 27 år och är en hemkär Boråsare. I Mölnlycke utbildade jag mig till teaterpedagog och showartist för 5 år sedan och har sedan dess vart verksam pedagog, både för Borås stad och i egen regi. Som showartist har jag jobbat i en showgrupp som heter ”Miss Molly” samt för resebolaget Ving i 2 år runt om i medelhavet.
Mitt företag heter Linn Production, ett produktionsbolag där jag själv är verksam artist men tyngdpunkten ligger på Showakademien som jag startar i Borås. Showakademien driver jag i mitt produktionsbolag och det kommer bli en ny dans-, teater och cirkusstudio i Borås.
Tanken är att rikta sig till ungdomar och vuxna i samhället då utbudet av klasser i just dans, teater och cirkus är litet i Borås för den målgruppen.

Vad fick dig till att vilja bli företagare/entreprenör?
Idén har funnits länge hos mig och med tiden växt sig starkare. Jag har nog alltid drömt att att driva en liten dansstudio med egna elever och klasser.

Hur kom du på idéen till ditt företag?
När jag kom hem från min senaste utlandstjänst på Rhodos ville jag själv ta klasser för att hålla uppe min dans och mitt skådespelande.
Utbudet visade sig vara mycket litet både för nybörjare och avancerade klasser i min målgrupp och där föddes idén att komplettera utbudet av just detta i Borås.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Friheten i det konstnärliga skapandet och alla möjligheter som finns.

Vad har du för framtidsplaner/visioner inom ditt företagande?
Mina visioner är att tryggt kunna stå på egna ben och vara igång med alla kurser som jag planerat. Kanske med tiden att man kan öppna filialer i närliggande orter och byar för att kunna nå ut till fler.

Hur ser du på motgångar och hur tänker du när de uppstår?
Motgångar och problem kommer alltid att dyka upp. Jag är ingen negativ människa och ser ofta något positivt i saker som sker. Även om det säkert kommer dyka upp problem på vägen så är dessa till för att lösas. Förhoppningsvis lär jag mig på vägen och blir en starkare företagare.

Var hämtar du inspiration om den tryter?
Jag pratar mycket med nära och kära. Bollar idéer och ber om hjälp när jag sitter fast i en tanke. Att hela tiden vara öppen och samtalande ger mig ständigt inspiration och bekräftelse på mina egna idéer. Naturligtvis letar jag även inspiration på internet
och smygkikar på hur andra tagit sig tillväga i min bransch.


Mitt enda råd är att satsa och ge sig själv en chans. Hellre att man försöker än att vara lite bitter efteråt och tänka ”varför gjorde jag det inte”.

 

Text: Sarah Norving och Rasmus Devrer för Stiftelsen Curamus.

 

Kommentarer inaktiverade.