Hallå där Ida Johansson…

…grundare av Turn Consulting och deltagare Curamus Academy 2021

Berätta lite om dig själv och ditt företag

Ida Johansson heter jag, är 20 år och är uppvuxen i Limmared men bor numera i kuststaden Varberg. Redan som ung fick jag uppleva möjligheterna, men också utmaningarna med att som ung komma in i arbetslivet. Därför satte jag mig framför YouTube, började lära mig programmera för att kunna skapa det som Turn är idag – en automatisk jobbplattform som matchar ihop arbetssökande med företag i behov av arbetskraft. Den nya generationen kräver nya förhållningssätt och därför består vår process varken av CVn eller personliga brev utan istället personlighetsanalyser och arbetstester för att se till att rätt person hamnar på rätt arbetsplats.
Hur kom du i kontakt med Curamus Academy?
Jag blev tillfrågad att bli en del av Curamus Academy 2021 vilket var en stor ära. Jag har vänner och kollegor till mig som tidigare tagit emot stipendier från Curamus så jag såg mycket fram emot att också bli en del av nätverket.
Vad tyckte du om upplägget och vad är den främsta behållningen?
Curamus Academy var otroligt givande. Inspirerande föreläsare i kombination med givande samtal med företag i närområdet gav mig nya insikter och perspektiv att med in i min egna verksamhet. Det jag främst tar med mig ifrån Curamus Academy är alla fantastiska människor jag kom att träffa samt uppmaningen om att bli ännu bättre på att arbeta tillsammans med den lokala akademin. Borås som stad har otroligt mycket potential och det är genom en gemensam insats som vi ser till att våra studenter och medborgare stannar och arbetar i närområdet.
Hur ser ditt 2022 ut?
Under det kommande året är det full fokus på produktutveckling och tillväxt. Vi arbetar inte med några rekryterare utan istället AI-algorimer som gör träffsäkra urval och därför är data en viktig tillgång för oss. Vi är i konstant utveckling!
Vi arbetar idag med företag ifrån hela Sverige så i 2022 blir det många spännande företagsbesök runt om i landet, men fokuset ligger fortsatt på Sjuhäradsbyggden och Halland. Vi har också en ny satsning på gång som började gro hos mig under Curamus Academy 2021 – så det ska bli superkul att lansera i början på året!
Roligt att höra! Och sist men inte minst: vad önskar du dig mest just nu? 
Att pandemin avtar och att vi förhoppningsvis snart kan träffas igen utan restriktioner – men vem önskar inte det?
Ida Johansson 2

Kommentarer inaktiverade.