Hallå där Maria Krafft Helgesson…

… inspiratör, författare och utbildare samt kvinnan bakom ”Marias Webbutbildningar med tecken” – ett utbildningsprogram för att främja kommunikationen för och mellan människor med funktionsnedsättningar.

Ifjol mottog du ett stipendium av Curamus för att digitalisera utbildningen. Hur går arbetet?

Det går väldigt bra. Jag startade mina utbildningar i våras och responsen har varit mycket positiv. Jag har haft deltagare från hela Sverige och i alla åldrar. Det är spännande med livesändningarna där deltagarna kan chatta med mig och det är så roligt att det finns möjlighet att skapa en relation med deltagarna fast utbildningen genomförs på nätet. 

De största utmaningarna har varit att få det tekniska att fungera med hemsidan, att lägga upp ett betalningssystem där och att få utbildningsarkivet kopplat till hemsidan. Men nu när allt fungerar är det mycket smidigt.

Hur kom ni i kontakt med Curamus?

Jag såg en annons i sociala medier där de marknadsförde att man kunde söka stipendium. Just då kände jag att det stämde in på det sätt jag önskade utveckla mitt företag på. Det är en fantastisk möjlighet och jag är så glad att jag kunde möjliggöra den här drömmen. 

Nu går vi in på den andra halvleken av 2019. Hur ser planen ut framöver?

Jag har i dagarna precis startat en ny utbildning och intresset är lika stort, om inte större. Det har redan efterfrågats fortsättning så jag planerar att utveckla konceptet med fler utbildningar och nya upplägg under hösten. 

Vad önskar du dig mest just nu?

Jag önskar att jag kan nå ut till alla som vill lära sig tecken så att jag kan hjälpa fler att få möjlighet att kommunicera på det sätt de önskar och har förmåga till.  

Stort tack och lycka till säger vi!

Kommentarer inaktiverade.