Testa ”light”-versionen av företagande, med hjälp av Anna- Karin.

Anna-Karin Nilsson är redovisningsekonomen och entreprenören med önskan att underlätta för fler att kunna arbeta som egenföretagare utan att behöva oroa sig över krångliga regler och administration. Skälet till att hon startade eget var hennes starka vilja att kunna påverka sin situation och skapa något med egna idéer och genom sitt egna driv.

Hur kom du på idéen till ditt företag?
Efter att ha startat många små enskilda firmor där de egna företagarna i stort sett inte tjänat en krona på sitt företagande så tänkte jag att detta måste kunna förenklas. Många mindre enskilda firmor startas av en slump då man hamnar i en situation där man behöver skicka en eller flera fakturor för att få ersättning för tjänster eller varor. Tyvärr är man inte medveten om att hjälpen med bokföring och annat administrativt kan kosta mycket pengar. Många gånger blir det väldigt liten vinst kvar till egenföretagaren. Jag kom på att man måste kunna skaffa en plattform för företagande i ett ”gemensamt bolag” där allt redan var förberett. Det skulle vara lätt att kliva in och ut ur företaget med den verksamhet man ville utföra.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Alla människor man möter och att man lär sig otroligt mycket om allt.
Vad har du för framtidsplaner/visioner inom ditt företagande? 
Då jag driver flera företag så hoppas jag att jag, precis som idag, får chansen att vara med i ännu fler spännande projekt och företag.

Hur ser du på motgångar och hur tänker du när de uppstår?
Motgångar kommer alltid att dyka upp. Då gäller det att ta ett djup andetag, kavla upp ärmarna och jobba ännu hårdare ett tag. Alla problem har en lösning det gäller bara hitta den!

Hur har Stiftelsen Curamus hjälpt dig i ditt företagande? 

De har gett mig en chans att sprida det nya begreppet egenanställning.
Var hämtar du inspiration om den tryter? 
I mitt nätverk av fantastiska människor och min familj.

Vad är dina dagliga uppgifter i företaget?
(Jag är den kaffekokande VD:n som öppnar posten)… Jag och min kollega Anna delar på alla uppgifter i företaget. Allt från administration, ekonomi, juridik och marknadsföring.

Är Sverige ett bra land för företagare?/ är Borås en bra stad för företag? 

Fördelen med Sverige är att här finns ett klart definierat regelsystem som vi kan förhålla oss till. Vi tycker inte alltid om själv reglerna men det är en trygghet att veta att de finns och fungerar. Borås är en underbar stad att verka i. Många är nyfikna på nya saker och är vana vid förändringar. Boråsaren är också beredd att arbeta hårt för något vi tror på.

Har du något råd att ge en person som funderar på att starta ett företag?
Testa gärna ”light”-versionen av företagande genom egenanställning. Det ger dig en chans att se om din idé håller utan stora investeringar och krånglig administration. Genom ett egenanställningsföretag så kan du koncentrera dig på att förfina din idé och att marknadsföra dig.

Av: Sarah Norving för I Love Borås

Kommentarer inaktiverade.