Smyckesboxen.se – en uppstickare inom gåvobranschen!

Smyckesboxen.se kallar sig själva en uppstickare inom smycke- och gåvobranschen.

Sofia Lidh och Emelie Fredriksson arbetar med onlinebutiken Smyckesboxen. De vill att det ska vara enkelt att ge bort personliga smycken över nätet som kommer förpackade på ett exklusivt sätt.

”Smycken är gåvor som består”

Smyckesboxen har ett stort utbud av smycken i silver & stål och du kan också göra personliga smycken genom gravering eller kombinera ditt eget smycke.

Hur kom ni på idéen till ert företag?
Våra idéer kring Smyckesboxen.se, fö ddes ur vår passion för smycken och framförallt vår förkärlek till smycken i silver samt att vi inte ville bära smycken som alla andra har. Vi var trötta på att de flesta på internet gjorde samma saker, att de sålde samma varumärken och hade samma utbud, och såg vår chans att sticka ut. Med fokus på det unika och personliga är vår grundtanke är att kunden ska få en ny smyckesupplevelse och bli en del i den skapande processen.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Det är såklart att vi får arbeta med det vi älskar! Sen är det friheten i att få vara sin egen och att själv bestämma över vad vi vill göra, hur vi ska göra osv. Det är fantastiskt att få se resultatet av det vi gör.

Vad har ni för framtidsplaner/visioner inom ert företagande?
Vi har varit igång sedan mars 2011 och förutom att vi vill bygga upp en stabil grund och få lönsamhet, så är vårt mest primära mål just nu såklart att få så många som möjligt att upptäcka oss. Sett på lite sikt tänker vi bli en av de ledande smyckesaktörerna i Sverige. För att nå dit kommer vi fortsätta att jobba hårt, finurligt och effektivt. Vi har fått fantastisk respons på våra produkter och tjänster och vi tror själva starkt på att personliga smycken i kombination med våra unika tjänster ligger helt rätt i tiden.

Hur ser ni på motgångar och hur tänker ni när de uppstår?
Motgångar är något nödvändigt och naturligt. De är en del av vägen fram, och tillhör företagandet, och utan dem hade vi inte kommit framåt. Motgångar ger tid till reflektion och kräver samarbete, och gör att man ibland måste tänka om. När det händer försöker vi alltid att tänka positivt, vara lyhörda och hitta en ny väg för att komma framåt, för som vi ser det är ingenting omöjligt!

Hur har Stiftelsen Curamus hjälpt er i ert företagande?
Det är nästintill svårt att sätta ord på deras betydelse. Som företagare tror man själv på sin idé och jobbar hårt för att realisera dem. Att få deras bekräftelse, inte bara på vår idé utan också på oss som entreprenörer, var fantastiskt. Med hjälp av stipendiet kunde vi realisera vårt koncept och vi fick större ekonomiska möjligheter inför lanseringen att satsa på marknadsföring och inköp.

Var hämtar ni inspiration om den tryter?
Genom att bara släppa taget och göra något helt annat en stund. Det kan vara allt från att ta en promenad, köra ett träningspass eller genom att ventilera med varandra eller andra personer i vår närhet.

Vad är era dagliga uppgifter i företaget?
Vi driver ju företaget tillsammans och med våra tidigare erfarenheter inom distanshandel har vi hittat en naturlig arbetsfördelning, där vi fokuserar på det vi kan bäst. Såklart är vi båda ändå delaktiga i det mesta men det är ändå nödvändigt att ha delat upp vissa områden.

Är Sverige ett bra land för företagare/ är Borås en bra stad för företag?
Att vara förankrade i Borås är något vi är stolta över. Borås är en liten stad med stor företagaranda. Här finns en stor kunskap, inte minst kring postorder/ehandel och ett stort nätverk till hjälp för entreprenörer och nya företag. Connect Väst, där vi gjorde en förberedande Språngbräda, och Nyföretagarcentrum, bara för att lokalt nämna några.

Har ni något råd att ge en person som funderar på att starta ett företag?
Skriv en affärsplan så att du får något konkret att utgå ifrån, det hjälper också dig att presentera din idé och att snabbt ha information tillgänglig när det efterfrågas. Nätverka och var lyhörd! Ta hjälp av företag och föreningar som står till förfogande. Allt är möjligt och man behöver inte alltid ge upp allt för att starta eget. Men ha tålamod, det tar ofta längre tid än man tänkt sig att komma igång!

Text: Sarah Norving för Curamus

Kommentarer inaktiverade.